Goudkleurige pilav met groene groenten

 In Recepten, Sperziebonen, Spinazie, sugarsnaps

Dit heb je nodig:

  • 50g boter
  • 2 uien in dunnen halve ringen
  • Zout
  • 150g sperziebonen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • 6 kardemonpeulen
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 350g basmatirijst
  • 650 ml groentebouillon
  • 125 g sugarsnaps
  • 150g spinazie (grofgehakt)

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter in een grote koekenpan of braadpan met een dikke bodem. Voeg de ui met een flinke snuf zout toe en bak op matig vuur tot de ui goudbruin en gekaramelliseerd is. (dit kan wel 30 min duren. Roer regelmatig om zodat de ui niet aankoekt.


Voeg de sperziebonen, sugarsnaps en de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de specerijen en het laurierblaadje toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door. Giet de bouillon erbij, zet het deksel op de pan en laat hjet geheel op  laag vuur ca. 15 minuten doorkoken.


Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe en verhit kort mee. Zet het vuur uit en laat het geheel met het deksel op de pan nog ca. 5 minuten rusten voor het serveren.

 

Ik vind de pilav nog lekkerder met een flinke dot Turkse yoghurt en een handjevol fijngehakte groene kruiden, lekker fris”

 

Bron: Foodies september 2020

Recent Posts

Laat een bericht achter

0