Gevulde paprika’s met quinoa

 In Paprika

Dit heb je nodig:

  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 200g quinoa
  • 100g rozijnen
  • 200g champignons, fijn gesneden
  • 100g bladspinazie
  • 2 kleine uien, fijn gesneden
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 150g feta
  • (olijf) olie om in te bakken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Bereid de quinoa en doe er de rozijnen bij. (Breng het geheel met een snufje zout of bouillonblokje aan de kook, dek de pan af met een deksel en zet het vuur lager. Laat nog vijftien minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is.)


Zet de quinoa even weg.


Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui aan. Voeg de champignons toe. Als de champignons mooi bruin zijn, voeg dan de spinazie toe. Bak de spinazie 1 minuut mee.


Roer nu het champignonmengsel door de quinoa heen. Zorg dat alles goed is gemengd. Verkruimel nu de feta en roer dit er goed doorheen.


Snijd de kapjes van de paprika’s af. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Schep het quinoamengsel in de paprika’s.


Zet de paprika’s op een bakplaat voor 20 minuten in een voorverwarmde oven. Lekker met een restje quinoa of een salade.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0