fbpx

Gestoofde koolraap in pittige peterseliesaus

 In Koolraap, Peterselie

Dit heb je nodig:

  • 1 koolraap, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
  • 1 tl zout
  • 2 el olie
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 375 ml koude melk
  • 3 el verse peterselie, fijngesneden
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl gemberwortel, geraspt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breng wat water met zout en olie aan de kook en voeg de koolraap toe. Roer alles goed om. Doe het deksel op de pan en draai de vlam laag als het deksel heet is. Stoof de koolraap gaar in 20-25 minuten.


Maak ondertussen de saus. Neem een sauspan met een dikke bodem en smelt hierin de boter op laag vuur. Voeg al roerend de bloem toe. Blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit in 3 minuten gaar maar niet bruin worden.


Giet er langzaam, al roerende, de melk bij. Laat de saus onder af en toe roeren nog zachtjes ongeveer 20 minuten doorkoken. Roer er vlak voor het opdienen de peterselie, kappertjes en gember door.


Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat zuur van de kappertjes. Serveer de saus over de gestoofde koolraap.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0