fbpx

Gestoofde cavalo nero met rozijnen

 In Cavalo nero

Dit heb je nodig:

  • 3 eetl. olijfolie;
  • 3 tenen knoflook, iets geplet, gepeld, maar heel;
  • 1 gedroogde rode peper;
  • 3-4 eetl. rozijnen;
  • 450 gr. cavolo nero;
  • 4,75 dl groentebouillon;
  • zout

Zo maak je het:

Strip de cavolo nero van de dikke bladstengel. Snijd het blad overdwars in zeer dunne reepjes.


Neem een wijde pan.
Doe er de olie en knoflook en hele peper in en bak de knoflook al roerend goudgeel. Doe de rozijnen erbij en roer een keer door. Doe de cavolo nero erbij en schep een paar maal om.


De bouillon erbij, aan de kook brengen, het deksel op de pan doen en op laag vuur 20-30 minuten laten pruttelen, of eerder: als de kool zacht is. Neem het deksel van de pan en als er nog (veel) vocht over is, laat het even inkoken.


Verwijder de peper voor het serveren.

 

Bron: www.mergenmetz.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0