Gesmoord andijvie uit de oven

 In Andijvie, Knoflook

Dit heb je nodig:

  • 2 grote kroppen andijvie, gehalveerd
  • Zeezout
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode ui fijngehakt
  • Peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 el balsamico

Zo maak je het:

Spoel al het zand uit de kroppen maar hou ze wel heel. Blancheer ze 5 minuten in zout kokend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Leg ze in een ruime ovenschaal of braadpan met deksel.


Meng knoflook, ui en peper en stop deze tussen de enigszins ‘verlepte’ kroppen. Giet er olie en azijn overheen en laat afgedekt 1,5 à 2 uur smoren in een voorverwarmde oven van 180 gr.


Bedruip de kroppen af en toe zodat ze niet uitdrogen. Lauw lekker als groentegerecht maar in de zomer ook koud lekker als antipasti.

 

Bron: Wilde venkel en rabarber

Recent Posts

Laat een bericht achter

0