Geroosterde gele paprika soep

 In Paprika, Soep, Uien, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 3 gele paprika’s
  • 2 grof gesneden uien
  • 1 kleine zoete aardappel in blokjes (voor de binding)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter bio kippenbouillon
  • zout/peper/gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl komijn
  • kokosolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 half bosje koriander (optioneel) lust je het niet, laat het dan weg

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika’s in vieren en leg ze op een ovenplaat met bakpapier eronder.  Verdeel 1 teentje knoflook in partjes en leg deze op de paprika. Zet ze 30 minuten in de oven.


Zet een pan op het vuur. Bak de grof gesneden ui in 1 eetlepel kokosolie samen met  het overige  teentje knoflook ongeveer 2 minuten. Breng dit op smaak met de kruiden (kerrie, kurkuma, komijn, paprikapoeder) en wat zout en peper. Na 30 min doe je de geroosterde paprika’s erbij, met schil. Voeg nu ook de zoete aardappel toe. Deze zorgt voor een mooie binding.


Giet vervolgens de bouillon (of het water met de bouillonblokjes) erbij. Mocht je van koriander houden doe deze er nu dan ook bij.  Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel vervolgens met de staafmixer. Voeg nu de kokosmelk toe en roer door.


Je kan de soep evt. garneren met  gebakken spekjes of wat fijn gesneden verse koriander.

 

Bron: Remko The Healthy Chef

Recent Posts

Laat een bericht achter

0