fbpx

Geroosterde bloemkool met parmezaan

 In Bloemkool

Dit heb je nodig:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 8 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • Rasp van ½ citroen
  • 75g parmezaanse kaas (geraspt)
  • Handje peterselie (fijngehakt)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 C.


Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.


Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.


Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van takjes tijm.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0