Geroosterde aardappels met citroen en rozemarijn

 In Aardappel

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • Het sap en de schil van 1 citroen
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el rozemarijn (fijngehakt)
  • ¼ tl chilivlokken
  • 750g jonge aardappeltjes
  • 4 el bladpeterselie (fijngehakt)
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Verhit de oven tot 200 c en bekleed een bakplaat met bakpapier.


Meng de olijfolie, het citroensap, de dijonmosterd, rozemarijn, chilivlokken en flink wat zout en peper in een kommetje.


Snijd de aardappels in partjes, leg ze in een middelgrote kom en meng de helft van de dressing erdoor. Spreid de aardappels uit op de bakplaat en rooster ze 20 minuten.


Schep ze om en zet ze nog zo’n 5-10 minuten terug in de oven tot ze goudbruin en krokant aan de randjes zijn.


Haal de aardappels uit de oven en meng de rest van de dressing, de citroenschil en de gehakte peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

 

Bron ”Love & Lemons”

Recent Posts

Laat een bericht achter

0