fbpx

Gepofte knoflooksoep met linzen

 In Champignons, Knoflook, Soep, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 2 bollen knoflook
  • 2 el roomboter
  • 100 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes
  • 1 l groentebouillon
  • 80 gr bruine linzen (Le Puy of Beluga), gedroogd
  • 100 gr wortel, schoongemaakt en in plakjes
  • Zout naar smaak
  • optioneel: Chili flakes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden.


Scheur twee vierkante stukjes aluminium folie van 25 cm af en smeer daar een beetje boter op.


Laat de bol knoflook heel, pel de teentjes er dus niet van af. Snijd het bovenste topje eraf en verpak de bol knoflook in het stukje aluminiumfolie.


Leg de bollen knoflook op een bakplaat en pof ze in 45-60 minuten gaar in de oven tot de knoflook zacht en lichtbruin is:
Haal uit de oven, pak ze uit en laat een beetje afkoelen.


Druk de zachte knoflooktenen uit hun velletjes, doe ze in een schaaltje en prak ze fijn met een vork. Je hebt nu ongeveer twee eetlepels knoflookpuree.


Snijd de champignons in plakjes en smelt de boter in een hoge soeppan. Bak de champignons zo’n 3 minuten op middelhoog vuur, blijf roeren. Voeg twee eetlepels van de knoflookpuree toe, roer een paar seconden door en blus af met de bouillon.


Voeg de linzen en de wortelplakjes toe en roer goed door. Breng de soep aan de kook en laat zacht pruttelend 20 minuten koken, totdat de linzen gaar zijn.


Breng op smaak met zout en serveer met een beetje chili flakes (optioneel)

 

Bron: inmyredkitchen.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0