Gepofte bietjes met balsamicoazijn, marjolein en knoflook

 In Bieten

Dit heb je nodig:

  • 500 gr verse bietjes, bij voorkeur maat golfbal, schoongeboend
  • 10 tenen knoflook, in de schil geplet
  • een handvol verse marjolein (of oregano), alleen de blaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 6 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • 10 eetlepels balsamicoazijn

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200C/gasovenstand 6.


Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het twee keer zo dik wordt. Als je alleen grotere bieten kunt krijgen, moet je ze door de helft snijden om de baktijd de verkorten, anders kun je ze gewoon heel laten.


Leg ze samen met de marjolein (of oregano) en de knoflook in het midden van de folie, strooi er ruim zout en zwarte peper uit de molen op en vouw de zijkanten van de folie naar het midden. Giet er voordat je de folie dichtvouwt de olijfolie en de balsamico-azijn bij.


Prop op vouw de randen van de folie in elkaar zodat het pakket ook aan de bovenkant dicht is. Zet het in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer een uur bakken, tot de bieten gaar zijn. Zet ze ingepakt op tafel.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0