Gepofte bataat (zoete aardappel)

 In Spinazie, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 2 zoete aardappelen van gelijke maat, gewassen
  • 200g spinazie (gewassen)
  • 2 eetl. Olijfolie
  • Sap en geraspte schil van een ½ citroen
  • 1 theel. Paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 75g geraspte oude kaas
  • 125ml zuren room
  • Handvol gehakte koriander

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Leg de aardappels op een bakplaatje met een vel bakpapier eronder en bak ze ongeveer een uur. Afhankelijk van de maat van de aardappels moeten ze mooi gepoft zijn. Als u er met een mesje moeiteloos doorheen kunt prikken zijn ze gaar.


Halveer ze en schraap met een lepel het grootste deel van de aardappel eruit, laat een randje zitten. Bewaar het aardappelkruim. Bak de spinazie in wat olijfolie, blus af met citroensap en drukt het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak fijn.


Meng de gehakte spinazie met het zoete aardappelkruim en breng op smaak met geraspte citroenschil, paprikapoeder, cayenne, zout en peper. Vul de schillen weer met het mengsel en leg ze terug op de bakplaat.


Bestrooi met kaas. Zet ze nog een minuut of 10 terug zodat ze goed warm worden en de kaas smelt. Dien op  met zure room en koriander erover.

 

Yvette van Boven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0