Gele bietensoep

 In Bieten

Dit heb je nodig:

  • 2 grote uien
  • 1 kilo gele biet
  • 1 tl. Fenegriek
  • 1 tl venkelzaad
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter kokend water
  • 1 rode ui
  • 1 el citroensap
  • 150g geitenkaas
  • 1 bakje tuinkers
  • Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het klaar:

Snijd de uien in parten


Schil de gele biet en snijd in blokjes. Verhit de olijfolie in en soeppan. Fruit hierin de fenegriek en venkelzaad een minuutje aan. Fruit de ui en de biet toe en bak een paar minuten mee. Blus af met het sinaasappelsap en voeg de bouillonblokjes toe met een liter water. Breng de soep aan de kook en laat op een laag vuur 30 minuten koken.


Snijd de rode ui in reepjes en meng met de citroensap. Laat staan tot het serveren.


Neem de soep van het vuur en pureer helemaal glad met de staafmixer. Proef en breng op smaak met zout en peper.


Schep de soep in kommen en verdeel de rode ui erover samen met de geitenkaas en tuinkers.


Lekker met brood erbij (en extra geitenkaas)

 

Bron: www.hofweb.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0