fbpx

Gegrilde andijvie met tomatenjus

 In Andijvie, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 400g rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 6 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 gezouten ansjovisfilets
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 krop andijvie
  • 100g cherrytomaten
  • 2 el kappertjes

Zo maak je het:

Was de tomaten, snijd het vel kruislings in en dompel ze ca 15 seconden onder in kokend water. Dompel ze daarna onder in koud water en pel het vel eraf.


Verwarm de oven voor (elektrisch 200 gr/hete lucht 175 gr). Leg de tomaten in een ovenschaal. Pel de knoflook en snipper hem grof. Verdeel de knoflook en het venkelzaad over de tomaten. Druppel er 3 el olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten ca 30 minuten in de oven.


Verwarm de bouillon in een pan. Snijd de ansjovisfilets zeer fijn. Neem de tomaten uit de oven en prak ze met een vork in stukjes. Voeg de hete bouillon, de ansjovis en de  azijn toe. Roer goed door en zet nog ca 15 minuten in de oven.


Was de andijvie grondig in koud water en laat hem goed uitlekken. Snijd de krop in kwarten. Bedruppel de andijvie met de overige olijfolie en gril hem in ca. 8 minuten in een hete grillpan. Keer hem regelmatig om.


Was de cherrytomaten en dep ze droog. Verdeel de gegrilde andijvie warm over 4 borden en verdeel er de tomatenjus overheen. Garneer met de kappertjes en de cherrytomaten. Lekker met stokbrood.

 

Bron: foodies januari 2018

Recent Posts

Laat een bericht achter

0