fbpx

Gebakken sla

 In Knolselderij, Prei, Salade, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 2 kroppen sla
  • 1 wortel
  • 1/2 knolselderij
  • 1 prei
  • 1 sjalot
  • 3 dl kippenbouillon (of andere bouillon naar smaak)
  • boter
  • zout
  • ijswater

Zo maak je het:

Was en snijd wortel, knolselderij, het witte deel van de prei en de sjalot in dobbelsteenjes.


Breng in een hoge pan water met veel zout aan de kook. Dompel de kroppen sla ongeveer 20 seconden in het kokende water. Dompel ze uit het kokende water direct in het ijswater door ze bij de stronk vast te houden. Dompel ze een paar keer, zodat meteen al het zand eruit is.


Droog de kroppen tussen twee schone theedoeken. Snijd de kroppen door de helft en haal de stronk eruit. Duw de stukken terug in een vorm van een kleine sla.


Neem een koekenpan en bak de sla in boter op de bolle kant. Laat ze kleuren en voeg de gesneden groente toe. Blus alles af met de bouillon. Draai de sla om en zet het vuur laag. Laat alles ongeveer 6 tot 7 minuten garen.

 

Bron: www.groenteboermarco.nl

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0