Gebakken romanesco met walnoten

 In Walnoten

Dit heb je nodig:

  • 1 romanesco
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1/2 wortel (kleine stukjes)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gram walnoten (fijngehakt)
  • 1/2 theelepel peper (versgemalen)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • zeezout
  • 1 eetlepel ketjap of tamari
  • 2 eetlepels santen (kokosvet) of gewone kokos
  • 100 gram kastanjechampignons
  • cherrytomaten
  • pasta/rijst

Zo maak je het:

Olie verwarmen. Romanesco, wortelen, ui, champignons en tomaten roerbakken samen met de kruiden.


Blijf goed omscheppen, voeg indien nodig een klein scheutje water toe en laat de groente beetgaar worden. Ze moet lekker knapperig blijven.


Noten in een droge pan roosteren totdat ze lekker gaan geuren. Voeg de noten, santen en sojasaus toe aan het groentemengsel en serveer deze schotel met rijst/pasta.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0