Gazpacho

 In Komkommer, Paprika, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 750 gram verse, smaakvolle tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels van je favo goede extra vergine olijfolie
  • 1 flinke hand verse bladpeterselie
  • een flinke snuf zout
  • een flinke snuf zwarte peper

Zo maak je het:

Schil de komkommer en snijd ‘m in kleine stukjes. Doe driekwart in een grote kom, houd een kwart even apart.


Snijd de paprika in kleine stukjes. Die driekwart in de grote kom bij de komkommer, houd een kwart even apart.


Snijd de tomaten in stukjes en doe in de grote kom erbij. Snijd de knoflooktenen in kleine stukjes en doe in de grote kom erbij. Snijd de ui in kleine stukjes en doe in de grote kom erbij.


Voeg ook nog het blikje tomatenpuree, het sap van de hele limoen en de olijfolie toe.


Voeg nu 400 milliliter water toe, flink wat zwarte peper en ook een goede snuf zout.


Zet de staafmixer erin (of doe de hele inhoud van de kom in een blender) en mix tot een gladde substantie.


Proef! Te heftig van smaak, dan kan er wat water bij. Of misschien wil je ‘m met meer smaak, dan voeg je zout en/of peper toe.


Zet de gazpacho indien gewenst nog een uur in de koelkast zodat -ie lekker fris wordt.


Schenk in leuke kommetjes en garneer met de opzij gehouden paprika en komkommer, en maak af met wat verse bladpeterselie.


Eet met wat gegrild brood. Een topgerechtje op een warme zomerdag, dat ook nog eens heel gezond is!

 

Bron: Chickslovefood.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0