fbpx

Frittata van aardappel en spinazie

 In Aardappel, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 400 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 70 g geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Snijd de aardappelen in vierkante stukken van 1 tot 2 cm. Doe de aardappelen in een diepe koekenpan op hoog vuur en giet er de bouillon bij. Laat de aardappelen koken tot bijna alle bouillon is verdampt.


Temper het vuur nu tot matig en voeg de olie, ui en bleekselderij toe in de pan en strooi er zout en peper over. Hussel, zodat alle groenten een vettig laagje krijgen. Laat ze een paar minuten bakken, tot de groenten iets zachter zijn geworden.


Doe er de spinazieblaadjes bij en roerbak ze een paar minuten, tot ze geslonken zijn. Giet de losgeklopte eieren in de pan en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Laat de frittata ongeveer 10 minuten bakken op matig vuur, tot de eimassa bijna is gestold.


Zet de pan van het vuur en zet hem onder de grill tot de kaas goudgeel kleurt en de frittata begint op te zwellen. Serveer de frittata warm en geef er een groene salade bij.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0