fbpx

Frisse pasta met spruiten

 In Knoflook, Spruitjes

Dit heb je nodig:

  • 400 gr kleinvormige (spelt)pasta zoals penne
  • 600 gr spruiten
  • 200 gr (gerookte) spekreepjes
  • 2 flinke tak rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el boter
  • 3 el vers citroensap
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breng water met een flinke snuf zout aan de kook en kook hierin de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Snijd de kontjes van de spruiten af en halveer de spruiten. Snijd vervolgens de spruiten in zo dun mogelijke plakjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes. Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg ze toe aan de pan wanneer de spekjes goudbruin beginnen te kleuren. Bak ze 2-3 minuten mee.


Voeg de spruitjes toe samen met 50 ml water en een snuf zout. Bak de spruitjes al roerend 2 minuten mee, tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de boter toe, roerbak het nog 1 minuut en laat dan de spruiten 2 minuten rusten zodat ze een beetje bruin worden aan de onderkant.


Giet de pasta af en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de pan met het spruitjesmengsel. Meng het geheel goed door elkaar en voeg ongeveer 2 eetlepels pastakookvocht toe tot de pasta mooi glanst.


Roer de citroensap erdoor, breng op smaak en serveer met Parmezaanse kaas.

 

www.groentenabonnement.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0