fbpx

Foe-yong Hai

 In Knoflook, Lente-ui, Paprika

Dit heb je nodig:

Omelet

  • 6 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr bimi
  • 1 rode paprika
  • 3 lente uitjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zoetzure saus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el sojasaus
  • 1,5 el gembersiroop
  • 2 el witte azijn
  • Water
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het maken van de omelet.


Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Was de bimi, de paprika en de lente uitjes en snijd ze in stukjes. Snijd het wel een beetje klein. Voeg de groente bij de knoflook en bak dit kort mee.


Kluts de eieren los met wat peper en zout in een kom en giet dit op de groente. Bak de omelet nu in 5 tot 8 minuten aan weerszijden goudbruin. Hoe dikker hij is, hoe langer het duurt.


Zoet Zure Saus:

Voor de saus hak je de knoflook fijn en snipper je het uitje. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.


Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.


Voeg nu de gembersiroop, de sojasaus, de azijn en een scheutje water toe. Breng het al roerend aan de kook. Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra water toe.


Serveer de Foe yong hai met de zoetzure saus en eventueel wat rijst.

 

Bron: www.uitpaulineskeuken.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0