Fishpie met gestoofde prei

 In Aardappel, Prei

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo aardappelen, geschild
  • 3 flinke preien, in ringen
  • Scheutje droge vermouth of witte wijn
  • 75g roomboter, plus iets extra om de schaal in te vetten.
  • 1 eetl. tijmblaadjes
  • 500g kabeljauw in blokjes gesneden
  • 125g oude kaas, geraspt
  • 100g parmezaan, geraspt
  • 400 ml slagroom
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout
  • 1 theel. (gerookt) paprikapoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af, laat ze uitdampen en stamp ze fijn. Schep er 50g roomboter, 75g parmezaanse kaas, een scheutje room, peper en zout door tot de puree lekker smeuig is en goed op smaak.


Bak de preiringen met de tijm in de rest van de boter in een hapjespan tot ze zacht zijn. Blus af met vermouth of wijn, laat dat helemaal verdampen en breng ook de prei op smaak met zout en peper.


Vet een ovenschaal in. Verdeel laagjes prei en kabeljauw in de schaal. Bestrooi elke laag met wat geraspte kaas en paprikapoeder maar hou ook wat achter voor er op. Giet de room erover. Dek de schotel af met puree en bestrooi met het laatste restje kaas en paprikapoeder en zwarte peper.


Zet de schaal op een bakplaat tegen het overkoken. Bak de fish-pie 35-40 minuten tot hij mooi goudbruin is.

 

Yvette van Boven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0