Fileja calabresi

 In Paprika, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 200g puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 300g cherrytomaten, in vieren
  • 380g fileja-pasta (of een andere lange, brede pasta)
  • Zout en peper
  • Bosje basilicum
  • 80g gezouten ricotta (ricotta salata, geraspt)
  • 2 el gemengde olijven (ontpit)
  • Chilipoeder

Zo maak je het:

Snijd de puntpaprika’s elk in repen. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit er de paprika en knoflook ca 10 minuten in.


Neem de paprika uit de pan en doe de cherry-tomaten erin. Voeg de overige olijfolie toe en kook de tomaten ca 10 minuten op hoog vuur. Roer daarbij af en toe door. Kook intussen de fileja in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Zet na ca 10 minuten het vuur onder de tomatensaus op middelhoog, voeg de rode pepers toe en kook het mengsel nog ca 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en meng de blaadjes basilicum door de saus.


Giet de pasta af en meng hem in de koekenpan door de tomatensaus. Verhit al omscheppend ca 30 seconden op hoog vuur. Zet het vuur uit en bestrooi het geheel met de ricotta, de olijven en een snufje chilipoeder.


Serveer direct.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0