Exotische zuurkoolschotel

 In Aardappel, Rode peper, Zuurkool

Dit heb je nodig:

  • 1 ½ kilo aardappels
  • 100g spekreepjes
  • 1 rood pepertje
  • 600g zuurkool uit t vat
  • Scheut druiven of appelsap
  • Trosjes druiven zonder pit
  • 1 laurierblaadje
  • Ongeveer 300g chorizo (stukje)
  • Boter
  • Enkele sprietjes bieslook

Zo maak je het:

De zuurkool kan als ovenschotel geserveerd worden, bestrooi deze dan met een mengsel van paneermeel en geraspte kaas en leg hier en daar een klont boter.


Schil de aardappels, snijdt ze in stukken en kook ze gaar. Bak de spekreepjes in een kleine koekenpan uit en laat ze op keukenpapier uitdampen. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Stoof de zuurkool op een laag vuur met de peperreepjes een kwartiertje in 2 eetlepels boter, het scheutje druiven- of appelsap en het laurieerblaadje.


Snijd de chorizo in blokjes. Bak die in ca. 2 minuten al opscheppend in een flintertje boter. Halveer eventueel de druiven en warm ze kort mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met het uitgebakken spekvet.


Meng de gestoofde zuurkool (laurierblaadje verwijderen) door de aardappels en voeg de chorizo met druiven toe. Knip de bieslook boven de zuurkool klein en bestrooi met de spekreepjes.

 

Koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0