Domoda uit Gambia

 In Rode peper, Uien, Wortel, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 2 rode pepers
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • Enkele worteltjes
  • Olie
  • Versgemalen peper
  • 1/3-1/2 pot pindakkas
  • 0,4-0,5 l groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes op sap.

Zo maak je het:

Pel en snipper de uien. Maak de pepertjes schoon en verwijder de pitjes. Hak de pepers klein. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Was de aubergine en snijd deze in dobbelstenen. Snijd de wortels in plakken.


Verhit olie in een ruime pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg de blokjes aardappel en aubergine toe en bak enkele minuten al omscheppend. Voeg de pepers toe en kruid alles met de peper. Voeg de wortels toe, roer de pindakaas erdoor.


Schenk dan de bouillon erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Roer tot een samenhangend geheel en laat zacht pruttelen tot de groente gaar is en de saus enigszins is ingedikt. Voeg eventueel extra pindakaas of bouillon toe.


Tip:

Serveer met rijst. Aan de stoofschotel kan ook kip of rundvlees worden toegevoegd of er kan een gekookt ei bij gegeven worden.

 

Bron: koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0