Dadel-bananenbrood

 In Banaan, Dadels, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 1tl zuiveringszout of bakpoeder, gezeefd
  • 300g zure room
  • 100 ml slagroom
  • 125g boter, gesmolten en afgekoeld en extra zachte boter voor erbij.
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 300g bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 grote overrijpe bananen, geprakt
  • 80g ontpitte, fijngehakte dadels
  • 20g geschaafde amandelen
  • Honing, voor erbij
  • Een brood-of cakevorm van ca. 28×12 cm bekleed met bakpapier.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Klop in een kom het zuiveringszout of bakpoeder met een snuf zout en zure room door elkaar en laat dit 5 min. staan.


Roer de slagroom, de afgekoelde boter, suiker en eieren door de zure room. Zeef de bloem, het bakpoeder en kaneel en roer dit door het zure room mengsel; roer ook de geprakte banaan en dadels erdoor.


Giet het beslag in de voorbereide vorm en bestrooi het met de amandelen. Bak het bananenbrood 1 uur in de oven; een in het midden erin gestoken satépen moet er droog uit komen. (dek de vorm goed af met aluminiumfolie als het brood te snel donker wordt).


Laat het 10 minuten staan en stort het dan op een rooster.


Serveer het dadel-bananenbrood warm of koud met boter en honing.

 

Bron: Delicious lekker eten thuis!

Recent Posts

Laat een bericht achter

0