Crushed komkommer, avocado en perziksalade

 In Avocado, Komkommer, Perzik

Dit heb je nodig:

  • 4 snack-komkommers, schuin in stukken gesneden
  • 3 rijpe perzikken, in plakjes
  • 1 flinke avocado in blokjes
  • 15g verse koriander en munt, grof gesneden
  • 50g pompoenpitten, kort gepoft in een droge koekenpan
  • Bosje platte peterselie (15g), grof gesneden
  • 1 flinke bol burrata (of mozarella)

Voor de dressing:

  • 1/2 tl korianderzaad, geroosterd in een droge koekenpan
  • ½ tl komijnzaad, geroosterd in een droge koekenpan
  • Snuf chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 60 ml goede olijfolie

Zo maak je het:

Wrijf voor een dressing de specerijen met de knoflook en wat zout en versgemalen peper fijn in een vijzel. Roer de fijne raps van de limoen en het limoensap erdoor en giet de olijfolie er in een dunne straal bij tot de dressing zich mooi bindt.


Proef of er meer zout/zuur of juist olie bij moet en pas naar je smaak zo nodig iets aan.


Sla met de stamper van de vijzel of iets zwaars (bv deegroller) de komkommerstukken iets kapot, zo pakken ze straks meer dressing op en glijdt het er minder snel af.


Bestrooi de komkommer, perzik, avocadoblokjes en verse kruinden met wat zout en meng met bijna alle dressing.


Laat even staan om de smaken te laten intrekken.


Serveer de salade met knapperige pompoenpitten en grote bol burrata (of mozarella) ernaast. Mocht je nog wat dressing over hebben dan kan die over de burrata worden gegoten.


Geef er brood bij.

 

Yvette van Boven, Delicious,

Recent Posts

Laat een bericht achter

0