Courgettetsoep met rucola

 In Courgette, Rucola, Soep

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes in blokjes
  • 200 g rucola
  • 4 rode ui gesnipperd
  • 4 teentje knoflook fijngehakt
  • 1200 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • zout en peper naar smaak

Optioneel:

  • 4 el pijnboompitten geroosterd
  • 80 g spekjes gebakken
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • 12 cherrytomaatjes gehalveerd

Zo maak je het:

Snijd de courgette in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.


Verhit een laagje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en de knoflook op matig vuur gedurende zo’n drie minuten (of totdat de ui glazig is). Voeg de courgette toe en bak de courgette een minuutje of vier. Voeg daarna de groentebouillon toe en kook de courgette zachtjes gaar met een deksel op de pan.


Voeg de rucola toe, evenals de kookroom, en laat de soep een minuutje of twee a drie pruttelen zonder deksel op de pan. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of blender totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Zet de gepureerde soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.


Vind je de soep te dun? Laat de soep dan enkele minuten zachtjes inkoken totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe.


Garneer de soep desgewenst met Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en uitgebakken spekjes.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0