Clafoutis van snijbiet

 In Bieten

Dit heb je nodig:

  • ½ el boter
  • 450g snijbiet (grof gesneden, eventueel vervangen door spinazie)
  • ½ theel geraspte nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • Zout en peper
  • 250g ricotta
  • 4 eieren
  • 75g parmezaan
  • 3-4 rijpe tomaten in dunne plakjes
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr (electrisch op 220).


Smelt de boter in een grote pan en stoof er de snijbiet ca 5 minuten in tot hij geslonken en zacht is. Voeg de knoflook toe en stoof nog ca 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.


Druk met een grote lepel zoveel mogelijk vocht uit de snijbiet en giet het vocht weg.


Klop intussen de ricotta los met de eieren en 2/3 van de parmezaan. Breng op smaak met zout en peper en meng de snijbiet erdoor heen. Giet het geheel in een ovenschaal en strooi de overgebleven parmezaan erover heen. Bedruip met de olijfolie.


Bak het geheel 10-15 minuten in de oven tot het in het midden net gestold is. Zet nog ca 2 minuten onder de grill om een mooi korstje te krijgen.


Lekker met groene salade.

 

Bron: Foodies augustus 2018

Recent Posts

Laat een bericht achter

0