Chioggia bietjes

 In Bieten

Dit heb je nodig:

  • bieten
  • wortel
  • rode ui
  • pijnboompitten
  • (zee-)zout
  • peper
  • verse tijm
  • olijfolie
  • sjalotjes
  • knoflook
  • paprika
  • peterselie
  • balsamico-azijn evt.

Zo maak je het:

Voor de salade de bietjes flinterdun snijden, zo dun dat de plakjes bijna transparant zijn. Met wat julienne gesneden wortel, rode ui en geroosterde pijnboompitten, beetje balsamico-vinaigrette zet je zo een heerlijke salade op tafel.


De biet kan ook in de oven geroosterd worden, eerst de biet een minuut of 20 koken in water met een beetje (zee-)zout, daarna schillen, in stukken snijden, peper en wat verse tijm toevoegen en dan in een ovenschaal met wat olijfolie.


De voorverwarmde oven op 180 graden en de biet nog zo een 25 minuten laten roosteren.


Bij verhitting verliest de biet wat van zijn kleur maar het zebra-patroon blijft goed zichtbaar.


Bakken kan ook, snijdt de biet in dunne plakjes, samen met wat winterwortel en sjalotjes. De sjalotten in grote stukken. Verhit een wokpan met wat olijfolie en voeg de groenten toe. Doe er een klein beetje (zee)zout bij.


Bak het geheel in 10 minuten beetgaar, gooi er de laatste minuut wat knoflook en zeer fijn gehakte paprika bij.


Haal de wokpan van het vuur en strooi er wat peterselie en peper over, voeg eventueel nog een beetje ingekookte balsamico-azijn toe, het zurige doet het goed met de enigszins zoete biet en wortel.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0