Chinese tomatensoep met verse tomaten

 In Gember, Sjalotjes, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 stukje gemberwortel
  • 75g taugé
  • 1 wit van de prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bolletje stemgember
  • 1 eetl. Sojasaus
  • 1 eetl suiker
  • Zout en zwarte peper (naar smaak)

Zo maak je het:

Was de tomaten goed schoon en snijd deze in 4 stukken.


Voeg 1 deciliter water toe en breng dit samen met het sjalotje en het stukje gemberwortel aan de kook.


Zodra het kookt draai je het vuur zacht en laat je de tomaten op een laag vuur ongeveer 10 minuten doorkoken. Hierdoor worden de tomaten goed zacht.


Haal na de 10 minuten de tomaten uit de pan en maak deze goed klein tot een puree. Dat kan door gebruik te maken van een zeef in een pan of door middel van een keukenmachine of staafmixer.


Die dit weer in de pan met water en voeg de suiker eraan toe. Roer het geheel goed door elkaar.


Was de prei schoon en snijd het witte gedeelte in kleine stukjes. Het mogen ringen zijn naar gelang je het lekker vindt. Het moet niet te groot en te veel zijn dat het de soep gaat overheersen. Voeg deze toe aan de soep.


Was de taugé en verwijder de groene vliesjes. Voeg de taugé daarna toe aan de soep.


Pel de knoflook en snijd het teentje in hele kleine stukjes. Je kan ook gebruik maken van een knoflookpers. Voeg deze toe aan de soep.


Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Laat het daarna ongeveer 5 minuten op een laag vuur pruttelen.


Voeg wat zout en peper toe voor de smaak en proef de soep. Er moet een licht zoete ondertoon in zitten. Voeg indien nodig nog wat extra suiker toe.


Serveer eventueel met wat kroepoek.

 

Bron: www.recepten.xyz

Recent Posts

Laat een bericht achter

0