Chili – sin – Carne

 In Avocado, Paprika, Recepten, Rode peper

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 t knoflook
  • 2 rode peper
  • 2 paprika
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 225 g bruine bonen
  • 225 g kidney bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 500 ml gezeefde tomaten / passata
  • 2 el tom.puree
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl oregano
  • ½ tl kaneel
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het klaar:

Verhit in een hapjespan een scheutje olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak dit mee voor 1 minuut. Voeg dan de paprika, bonen, mais en passata toe. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.

Maak in de tussentijd guacamole:

meng de avocado met het sap van de limoen en peper en zout naar smaak. Maal fijn met een keukenmachine/hakmolen of prak fijn met een vork. Eventueel voeg je wat olijfolie toe. Proef en voeg nog meer limoensap , peper en zout zonodig naar smaak toe.

Serveer de chili met rijst, tortilla chips of tortilla pannenkoekjes.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0