champignonsoep met kastanjechampignons

 In Champignons, Uien

Dit heb je nodig:

 

  • 400g kastanjechampignons
  • 1 l bouillon (kippenbouillon of champignonbouillon)
  • 150 ml slagroom
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel bloem
  • Verse peterselie (4 eetl fijngesneden)
  • Verse tijm (4 takjes)
  • roomboter

Zo maak je het klaar:

 

Snipper het uitje en snijd de knoflook en peterselie fijn. Rist de blaadjes van de tijm. Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.


Verhit een beetje roomboter in een pan en fruit het uitje en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de champignons en een groot deel van de groene kruiden toe. (bewaar een beetje ter decoratie) en bak deze mee voor ongeveer 5 minuten.


Nu gaan we de roux maken. Hiervoor doe je 2 theelepels bloem bij de champignons en bak je dit even mee.


Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat de soep vervolgens een half uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.


Meng tot slot de slagroom erdoor en breng de champignonsoep verder op smaak met peper en zout.


 

Serveer de soep in kommen of diepe borden en garneer met de fijngesneden groene kruiden die je apart hebt gehouden.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: www.eefkooktzo

Recent Posts

Laat een bericht achter

0