fbpx

champignon vol au vent

 In Champignons, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 350 gram verschillende champignons, in stukken gesneden
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • 0,5 liter water
  • 1 bouillon blok
  • 60 gram bloem
  • 50 gram margarine
  • theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Zo maak je het klaar:

Snijd de champignons en bak deze in een beetje olijfolie met een snufje peper. Kook het water in een aparte pan en voeg de bouillonblok toe.


Fruit de ui, knoflook, peper en tijm in de boter tot de ui glazig wordt. Voeg de bloem toe en roer goed door met een houten lepel. Gaar dit voor ong. 5 minuten tot de bloem een beetje bruin kleurt.


Voeg beetje bij beetje  de bouillon toe en blijf roeren zodat het niet gaat klonteren.  Kook dit op laag vuur zo’n 5 minuten. Schep de champignons erdoor heen.


Breng op smaak met peper en zout en laat het nog zo’n 5 minuten op laag vuur staan. Varieer dit eens met rijst en broccoli ipv een pasteitje

Recent Posts

Laat een bericht achter

0