fbpx

Champignon-roomsoep

 In Champignons

Dit heb je nodig:

  • 40 g boter
  • 700g champignons, schoongeborsteld en gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetl. Bloem
  • 1,5 kippen- of groentebouillon
  • 120 ml room, en nog 60 ml extra voor de garnering
  • 2 eetl. Verse peterselie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en versgemalen peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de helft van de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak ze in 5 a 7 minuten. Zet ze apart.


Verwarm de andere helft van de boter in een soeppan. Voeg de ui en sjalot toe en fruit ze 2 à 3 minuten tot ze doorzichtig zijn. Voeg de bloem toe en bak al roerend nog 2 minuten.


Voeg de bouillon toe en roer goed zodat er geen klontjes meel ontstaan. Breng aan de kook.


Houd een kwart van de paddenstoelen apart. Roer de rest door de bouillon. Zet het vuur lager en laat de soep 20 minuten sudderen. Roer hem af en toe door.


Pureer de soep –eventueel in porties- in een blender of keukenmachine tot hij romig is.


Giet de soep in een schone pan en zet hem op een laag vuur. Voeg de apart gehouden champignons, de room en de peterselie toe. Roer alles goed door. Voeg desgewenst citroensap toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

 

Bron: soep voor Syrië

Recent Posts

Laat een bericht achter

0