fbpx

Ceasar salade

 In Citroen, Salade

Dit heb je nodig:

Salade

  • Little gem
  • Ei
  • Croutons
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

 

Dressing

  • 5 dl mayonaise
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram citroensap
  • 10 grams sojaolie
  • 2 ansjovisfilets
  • 3 druppels Tabasco
  • 1 teen knoflook
  • Zout

Zo maak je het:

Voorbereiding

Pluk de bladen van de little gem en doe deze in een vergiet. Was de sla goed en laat het uitlekken. Snijd vervolgens een deel van de bladen in dunne reepjes (julienne).


Kook het ei in 4 minuten en laat het schrikken in ijswater. Hierdoor stopt het garingsproces en blijft de eidooier mooi zacht.


Het maken van de croutons gaat als volgt; verwijder de korst van 2 sneetjes wit brood en snijd deze in kleine blokjes (brunoise). Meng de blokjes met (knoflook) olie en doe dit op een ovenschaal. Bak de croutons in de oven in 10 minuten op 180 °C mooi bruin.


Gebruik een groot diep bord om de salade in te serveren. Meng de dressing met de sla en leg dit vervolgens op het bord. Snijd met een eiersnijder een aantal plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi dit over de salade.


Snijd het gekookte ei in een eiersnijder en leg de partjes bovenop, samen met de croutons. Maak het geheel af met een paar druppels olijfolie en…aan tafel!

 

BRON: www.okura.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0