Carpaccio van rode biet en venkel

 In Appel, Bieten, Granaatappel, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 1 appel met schil, in schijfjes gesneden
  • 1 venkelknollen
  • 4 rode bieten (gekookt)
  • 1/2 bakje rucola
  • 4 eetl. olijfolie
  • Sap van 1 citroen of limoen
  • Zwarte peper en zeezout
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 bosjes radijs, in plakjes gesneden
  • 1 granaatappel (pitje en sap)
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Zo maak je het:

Besprenkel direct na het snijden van de appel de helft van het citroensap over de appel om verkleuring te voorkomen.


Snijd de venkel en bietjes in dunne plakjes of schaaf heel dun voor het carpaccio-effect.


Leg de rucola op een schaal of verdeel over vier saladeborden. Dresseer vervolgens om en om de plakjes venkel en biet over de sla.


Schenk de olijfolie samen met het citoren- of limoensap over de salade en voeg naar smaak zwarte peper en zeezout toe.


Voeg tenslotte de rode ui, radijsjes, granaatappelpitjes (met sap) en de appel toe en bestrooi het geheel met wat peterselie.


Deze salade kun je eventueel ook lauw warm serveren.

 

Bron: detoxboekje Laviesage

Recent Posts

Laat een bericht achter

0