fbpx

Broccolitaart met mozarella

 In Broccoli, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 7 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
  • 1 flinke stronk broccoli (500gr)
  • 200 gr cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 eieren + 1 eidooier (om de bovenkant te bestrijken)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).


Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherry tomaten. Snijd de rode ui in ringen.


Maak een luchtige crème van de eieren (behalve de eidooier), peper en zout en de crème fraîche. Klop dit met een garde.


Bekleed een bakvorm met de plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de tomaten, broccoli en ui ringen over de bodem en bestrooi deze met oregano en nog wat peper en zout.


Verdeel het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je stukjes mozzarella toe. Ik scheur de mozzarella altijd, dan behoudt het zijn smaak.
Bak de taart in 30 – 35 minuten goudbruin, mocht hij tussentijds te donker worden, dek de taart dan af met wat aluminium folie.


Serveer de broccolitaart met een salade!

Recent Posts

Laat een bericht achter

0