Broccolisoep

 In Aardappel, Broccoli, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500g broccoli
  • 1 aardappel
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Ca 1 liter water
  • Peper
  • 150g kipreepjes
  • Creme fraiche
  • Pesto
  • Amandelschaafsel

Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in een pan. Schil de aardappel en snijd hem in stuken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Dit gebruiken we allemaal.


Voeg de broccoli en aardappel bij de|
dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 – 15 minuten tot de aardappel gaar en de broccoli beetgaar is.


Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.


Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin wordt. Serveer de soep met een lepel creme fraiche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0