Broccoli-quiche met cherrytomaatjes

 In Broccoli, Recepten, Tomaat

Dit heb je nodig:

Bladerdeeg of hartige taartdeeg

1 flinke stronk broccoli (ong. 500g)

200g Cherry tomaatjes

1 rode ui

4 eieren + 1 eidooier (voor het bestrijken)

200 ml crème fraîche

1 bol mozzarella

1 tl Italiaanse kruiden of oregano

Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoli in ong. 7 minuten beetgaar in water en zout. Was en halveer de Cherry tomaatjes.


Snijd de rode ui in ringen. Klop met een garde de luchtige crème van eieren, peper, zout en crème fraîche


Bekleed een bakvorm met de plakjes bladerdeeg (6-7 plakjes). Prik gaatjes ion de bodem en bestrijk de randen met losgeklopt ei geel. Verdeel de tomaten , broccoli en ui ringen over de bodem en bestrooi deze met de kruiden en nog wat peper en zout.


Verdeel het eiermengsel over de groenten en als laatste voeg je stukjes mozzarella toe . Scheur de mozzarella altijd, dan behoudt het zijn smaak.


Bak de taart in 30-35 minuten goudbruin. Wordt de taart in de tussentijd te donker , dek deze dan af met wat aluminiumfolie.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0