Bospeensoep met rode linzen

 In Linzen, Soep, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1 bos bospeen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 liter bouillon
  • 150g rode linzen
  • 100 ml yoghurt
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • Evt naanbrood uit de oven voor erbij

Zo maak je het:

Snijd het loof van de wortels en bewaar wat loof voor de garnering. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes.


Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de ui en knoflook 2 min zachtjes. Schep de wortel erdoor en bak nog 2 min. Voeg de komijn en kerriepoeder toe en bak 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de wortels op matig vuur in ca 15 min gaar.


Pureer de soep  met een staafmixer. Voeg de linzen toe en kook ze in de soep in 8-10 min beetgaar, dan blijven ze nog een beetje heel. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd het bewaarde loof heel fijn.


Verdeel de soep over 4 kommen, schep er een flinke schep yoghurt in en schenk er een straaltje extra vierge olijfolie over. Garneer met het fijngesneden loof.


Lekker met warm naanbrood uit de oven.

 

Bron: Janneke Philippi, www.deliciousmagazine.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0