Boerenquiche

 In Uien, Walnoten

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 400 g uien
  • 2 el bloem
  • 50 g walnoten
  • 500 g Hollandse groente naar keuze
  • 30 g boter
  • 200 ml melk
  • 1 pakje roomkaas met 3 eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 225 °C.


Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Bekleed de bodem van de taartvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in.


Kook de groente in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.


Meng de groenten met ⅘ van de walnoten en de uiensaus en schep het in de deegvorm. Meng de roomkaas met de eieren en giet dit over het groentemengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.


Verdeel na 20 min. de rest van de walnoten over de groentetaart en bak verder. Snijd de taart warm in punten en serveer.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0