Boerenkoolsoep

 In Boerenkool, Prei, Soep, Tomaat, Wortel

Dit heb je nodig:

  • Uien 1/2 stuks, gesnipperd
  • Knoflook 1 teen, in plakjes
  • Boerenkool 75 gram
  • Prei 75 gram
  • Wortel 75 gram
  • Tomaat 75 gram
  • Groentebouillon 1 liter
  • Geitenkaas 50 gram, ter garnering

Zo maak je het:

Met dit recept maak je één pan soep, ongeveer 4 porties.


Fruit ui en knoflook in een eetlepel olijfolie in een soeppan.


Voeg boerenkool, wortel (of een groentemix) toe, samen met twee bouillonblokjes en een liter water.


Breng aan de kook en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Voor een nog zachtere en smeuïger soep kook je minimaal 20 minuten.


Pureer met de staafmixer tot de gewenste dikte.


Serveer indien gewenst met wat verkruimelde geitenkaas.

 

www.foodness.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0