Boerenkoolsoep

Door Marielle van Overveld in Recepten op 20 september, 2017 - No comments

Een heerlijke soep vol groenten. Je kunt natuurlijk altijd ‘spelen’ met de hoeveelheden of weglaten wat je niet lekker vind. Probeer in totaal 300g groenten te gebruiken.

  • Uien 1/2 stuks, gesnipperd
  • Knoflook 1 teen, in plakjes
  • Boerenkool 75 gram
  • Prei 75 gram
  • Wortel 75 gram
  • Tomaat 75 gram
  • Groentebouillon 1 liter
  • Geitenkaas 50 gram, ter garnering

 

 

Bereiding:

 

Met dit recept maak je één pan soep, ongeveer 4 porties.

Fruit ui en knoflook in een eetlepel olijfolie in een soeppan.

Voeg boerenkool, wortel (of een groentemix) toe, samen met twee bouillonblokjes en een liter water.

Breng aan de kook en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Voor een nog zachtere en smeuïger soep kook je minimaal 20 minuten.

Pureer met de staafmixer tot de gewenste dikte.

 

Serveer indien gewenst met wat verkruimelde geitenkaas.

HET LAATSTE NIEUWS