Boerenkoolsoep met kikkererwten

 In Boerenkool, Kikkererwten, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • verse gember
  • kokosolie
  • 4 kerrieblaadjes
  • 200 g fijngesneden boerenkool
  • 1 liter water
  • 200 g kikkererwten
  • 3 a 5 dl kokosmelk

Zo maak je het:

Hak de ui, de knoflook en een stukje verse gember fijn. Verhit wat kokosolie in een soeppan met een dikke bodem en fruit hierin alles op een laag vuur, samen met de kerrieblaadjes (toko).


Voeg zodra de ui glazig wordt de fijngesneden boerenkool toe. Schep om tot de kool glanst en voeg dan 1 liter water toe. Breng alles aan de kook en laat op laag vuur 3 kwartier zachtjes doorkoken. Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten uit blik, inclusief vocht, toe.


Deze soep wint aan smaak als je hem een paar uur, liever nog een nacht, laat staan. Laat de soep na de kooktijd onafgedekt afkoelen, roer regelmatig om. Zet de pan eventueel in een bak koud water om het proces te versnellen. Zet koel weg.


Warm de soep vlak voor het serveren op en voeg op het laatste moment 3 a 5 dl kokosmelk naar smaak toe. Serveer met een schijfje citroen.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0