Boerenkoolquiche

 In Boerenkool

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg (diepvries)
  • 400g boerenkoolblad
  • 2 grote eieren
  • 250g ricotta
  • 2 dl melk
  • 10g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150g gerookte spekblokjes
  • zout en grofgemalen peper
  • 40g parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Verwijder nerven en scheur boerenkoolbladeren in kleine stukjes. Blancheer 10 minuten in kokend water met zout. Giet af in vergiet en laat uitdruipen.


Klop in kom 2 eieren los. Meng ricotta en melk erdoor, breng op smaak met grofgemalen peper.


Bak in koekenpan spekblokjes goudbruin, neem uit pan. Bak in achtergebleven vet uisnippers tot ze zacht zijn. Vet quiche- of taartvorm in met boter en bekleed met deeg. Lijm plakjes met koud water aan elkaar en druk naden goed vast. Prik met vork gaatjes in bodem en snij bovenrand strak af.


Leg spek en ui op bodem, leg boerenkoolblad erop en schenk eimengsel erover. Bestrooi met grofgeraspte kaas. Zet de quiche in de oven en bak 10 minuten. Draai de temperatuur terug naar 180 graden en bak in nog 20 tot 30 minuten gaar.


Warm serveren. Lekker met frisse tomatensla.

 

Bron: Koken met Puck (Puck van Kerkhoven)

Recent Posts

Laat een bericht achter

0