Boerenkool pasta

 In Boerenkool

Dit heb je nodig:

  • 400 g tagliatelle
  • 800g boerenkool
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pak gerookte spekjes
  • 250 g crème fraîche
  • zwarte peper
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • Verse dragon

Zo maak je het:

Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de tagliatelle toe en kook je die zoals aangegeven op de verpakking; waarschijnlijk zo’n 8 tot 10 minuten.


Was de boerenkool grondig, een beetje zand kan een heel gerecht verpesten. Laat de boerenkool goed uitlekken. Pluk ondertussen de blaadjes van de dragon en snijd deze fijn. Pel de teentjes knoflook en snij of pers deze fijn.


Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes hier zo’n 3 à 4 minuten mooi goudbruin in. Draai het vuur lager en voeg de knoflook toe, bak een minuut mee. Goed blijven roeren, zodat de knoflook niet verbrandt en bitter wordt.


Voeg de boerenkool toe en bak deze al roerend, totdat de boerenkool ongeveer de helft is geslonken.


Voeg de crème fraîche en dragon toe, proef en voeg naar smaak wat zwarte peper toe.


Giet de pasta af en voeg deze toe aan de boerenkoolsaus. Roer het geheel goed door, zodat alle pasta bedekt is in saus.


Schep de pasta op borden en top lekker af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

 

Bron: www.karenz.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0