fbpx

Boerenkool-knoflookstamppot

 In Aardappel, Boerenkool, Knoflook

Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardappels
  • Zout en peper
  • 1 bol knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 400g boerenkool
  • 150 ml warme melk
  • 1-2 el mosterd
  • 1 -2 el azijn

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een laagje water met wat zout in ca 25 minuten gaar. Haal intussen de teentjes knoflook los en pel de schil eraf. Verwarm de olijfolie in een steelpan op laag vuur en bak de knoflook in 3-4 minuten goudbruin.


Voeg ca 5 minuten voor het einde van de aardappels de boerenkool toe. Giet het geheel af en laat kort droogstomen in de pan. Verwarm intussen in een steelpan op middelhoog vuur de melk. Schenk de melk over de aardappels en de boerenkool. Voeg naar smaak de mosterd en de azijn toe en stamp het geheel grof.


Verdeel de stamppot over 4 borden. Verdeel de teentjes knoflook en wat van de knoflookolie erboven. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct

Bron: Nadia’s keuken

Recent Posts

Laat een bericht achter

0