Boerenaardappelsalade

 In Aardappel, Bloemkool, Salade

Dit heb je nodig:

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 bloemkool
  • Bosje bieslook
  • 40ml (karne-)melk
  • 4 el halvanaise
  • 1 el franse mosterd
  • 1 el honing
  • 1 bosje radijs
  • 100g belegen kaas (aan 1 stuk)
  • 200g (diepvries) doperwten

Zo maak je het:

Breng een pan met water aan de kook met een beetje zout. Boen de aardappels schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in ca. 15 minuten gaar.


Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op een bord met keukenpapier. Breng een pan met water aan de kook en kook  de eieren in ca 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en hak de eieren grof.


Breng een pan met een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in fijne roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ca 4 min beetgaar. Giet de roosjes af.


Snijd de bieslook fijn. Meng in een grote kom de (karne-)melk, halvanaise, mosterd, honing en de bieslook. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd ze in vieren. Snij de kaas in blokjes. Roer de aardappels, bloemkool, bieslook, radijsjes, kaas en de doperwten door de dressing en breng het geheel op smaak met peper en zout.

 

Bron: 24 kitchen

Recent Posts

Laat een bericht achter

0