fbpx

Bobotie (Zuid-Afrikaans)

 In Appel

Dit heb je nodig:

  • 150-175 (volkoren) rijst
  • handje rozijnen
  • 400g sperziebonen
  • 300g rundergehakt (of wat minder)
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • 2 appels- Granny Smith (of 2 bananen)
  • 2 eieren
  • 100 ml creme fraiche of een scheutje room
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 tl kerrie
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 tl kurkuma
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de over voor op 200 graden. Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen ca 7-8 min. Verhit het rundergehakt in een pan tot er geen rood vlees meer zichtbaar is.


Snijd ondertussen de ui in stukjes. Pers de knoflook. Voeg de ui en de knoflook toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 3 min mee. Voeg het water, de creme fraiche, citroensap, mosterdzaad, kerrie, laurierblaadjes, kurkuma, zout en peper toe en roer goed.


Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuten zacht pruttelen. Snijd ondertussen de appels of de banaan in stukjes.


Neem de pan van het vuur en roer de sperziebonen, appels en ei door de saus. Doe het mengsel in een ovenschaal en zet het 25 min in de oven.


Kook ondertussen de rijst met de rozijnen gaar.


Serveer de saus met de rijst.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0