fbpx

bobo de camarao

 In Paprika, Rode peper, Tomaat, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 500 g zoete aardappel
  • 1 ui
  • 3 paprika’s (groen, geel en rood)
  • 1 rode peper
  • 1 tomaat
  • 1 bosje koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 1 kg garnalen (rauw, zonder kop en schaal)
  • zout en peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Halveer de paprika’ s en verwijder de zaadlijsten. Was ze en snijd ze klein. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten, was hem en hak hem fijn. Snijd de tomaat kruislings in en schenk kokend water er overheen. Spoel af met koud water en pel de huid af. Snijd de tomaat klein. Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn.


Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel in 10-15 min op middelhoog vuur gaar. Giet af en laat even uitlekken. Pureer de zoete aardappel met de kokosmelk fijn met een staafmixer. Halveer de limoenen en pers ze uit. Meng de garnalen met het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.


Verhit de zonnebloemolie en de olijfolie in een grote pan. Fruit er de ui, paprika en rode peper in. Bak de tomaten ca. 5 min mee. Voeg de garnalen toe en gaar ze 2-3 minuten mee. Roer de zoete-aardappel-saus erdoorheen en kook ca. 5 min op laag vuur en roer regelmatig door. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Roer de koriander erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.


Lekker met friet of rijst.

 

Bron: Foodies, april 2015

Recent Posts

Laat een bericht achter

0