Blog

Help je weerstand een handje!

Door Marielle van Overveld in Recepten op 13 december, 2017

Het seizoen van sneeuw en regen, griep en verkoudheid is alweer even aan gang en links en rechts horen we verschillende mensen snotteren en kuchen. Hieronder vind je zes natuurlijke drankjes om je imuumsysteem een opkikker te geven. En, niet onbelangrijk, ze smaken nog ook!   1. Kurkuma-(bloed-)sinaasappelthee 3 partjes […]

Read more

Spruitjessoep!

Door Marielle van Overveld in Recepten op 29 november, 2017

Elke week een andere soep maken en een ander soeppakket klaarzetten is veel makkelijker dan we in eerste instantie dachten. Zeker omdat we van die lieve, meedenkende klanten hebben. Afgelopen week kregen we dit originele recept toegemaild van een klant. We willen het jullie zeker niet onthouden:   Spruitjessoep   […]

Read more

Venkel bonbon in speculaas

Door Marielle van Overveld in Geen categorie op 29 november, 2017

Niks zo lekker dan het eten van pure chocolade, laat de wind maar door de bomen waaien  en als er iemand aan de deur klopt doe ik echt niet open. En het eten van pure chocolade  is helemaal niet zo’n grote zonde als je dacht. Sterker nog: het is goed […]

Read more

Pompoensoep van flespompoen

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 november, 2017

Benodigdheden: 1 flespompoen 150 g rode linzen 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 1 Spaanse peper, in stukjes zonder zaadjes en zaadlijst 2 takjes rozemarijn (de naaldjes ervan) 2 dl .appelsap 1,2 l groentebouillon 150 gr crème fraiche Kerriepoeder, zout en peper, olie   Bereiding Pompoen schillen en blokjes […]

Read more

Maiskolf met kaas en zelfgemaakte boter

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 november, 2017

Benodigdheden 4 maiskolven 2 tl. Grof zeezout Fijngesneden platte peterselie (20 gr) 75 gr. Geraspte kaas (bv Twijfelaar) 100 gr boter Teen knoflook   Bereiding Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf en kook de maiskolven ca 10 minuten. Giet af […]

Read more

Zelfgemaakte citroenlimonade

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 november, 2017

voor de citroenlimonadesiroop  1 kopje citroensap (sap van ongeveer 4-6 uitgeperste citroenen) 1 kopje suiker 1 kopje water   voor één kan citroenlimonade 3-4 koppen ijskoud water of prikwater ijsblokjes paar takjes munt en citroenschijfjes ter garnering   Maak eerst de citroensiroop Doe het kopje water met het kopje suiker in […]

Read more

Thaise kippensoep met paksoi

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 november, 2017

1 liter kippenbouillon 1 struik paksoi 300 g kipfilet in reepjes ½ rode peper in ringetjes Mihoen 3 bosuitjes Soyasaus   Bereiding: Breng de kippenbouillon aan de kook. Snijd het wit van de paksoi in reepjes van een halve cm. Het groen in dunnen sliertjes. Schep het wit van de […]

Read more

Evolutietomatensalade

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 november, 2017

Het geheim van deze salade is het gebruik van lekkere tomaten. Kies felrode uit die lekker ruiken en makkelijk van de steeltjes los komen. Neem wat verschillende maten en kleuren.   Voor 4 personen: neem 700 gram rijpe kerstomaatjes, trostomaten, gewone tomaten, pomodoro. Snijd de grotere tomaten in partjes, halveer […]

Read more

Aardappelsalade met truffelaardappelen

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 november, 2017

Benodigdheden voor 2-3 personen: 200 gram truffelaardappelen (ongeschild) 200 gram krieltjes (ongeschild) 1 citroen 3 lepels extra vergine olijfolie 2 eieren 100 gr creme fraiche Bosje radijs Bieslook Versgemalen zwarte peper Zeezout   Bereiding: Kook allereerst in 20 minuten de aardappelen (met schil) in ruim water gaar. Vergeet niet wat […]

Read more

Salade met postelein en walnoten

Door Marielle van Overveld in Recepten op 22 november, 2017

Ingrediënten: 50 gr gepelde walnoten 2 tl kappertjes 1 sjalotje 1 of 2 ansjovisfilets 3 el olijfolie peper 250 gr postelein   Bereidingswijze: Hak de noten en de kappertjes fijn. Pel en snipper het sjalotje en snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Houd een deel van de gehakte noten apart. […]

Read more