fbpx

Bloemkoolsoep

 In Bloemkool

Dit heb je nodig:

 

  • 1 ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 3 aardappels (250 gram), in stukken gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, in middel grote roosjes
  • 500 ml (plantaardige) melk
  • 500 ml groenten bouillon
  • paar flinke snuffen zout
  • paar flinken snuffen peper
  • currypoeder, topping
  • (gerookt) paprikapoeder, topping
  • verse tijm, topping
  • zonnebloempitten, topping
  • olijfolie, topping

Zo maak je het klaar:

 

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor 5 minuten.


Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappelen en bloemkool erbij en bak nog een minuutje.


Schenk de (plantaardige) melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.)


Gebruik een staafmixer om de soep romig te maken.


Voeg flink wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen.


Garneer met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en olijfolie.

 

Bron: De groenemeisjes.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0